JEN
Training, coaching en therapie

Therapie

 Mijn visie is dat uitdagingen bij het leven horen. We hebben allemaal van moment tot moment belemmerende gedachten, moeilijke emoties, en situaties waar we ons geen raad mee weten.

Tegen uitdagingen aanlopen betekent meestal niet dat je een stoornis hebt, maar gewoon dat je mens bent. Een voordeel van mens zijn is dat we in staat zijn om nieuwe dingen te leren.

Therapie is bij uitstek een kans om dingen te leren over jezelf, over mens-zijn en over relaties en over het leven. Wat is werkelijk belangrijk voor jou? Wat belemmert je hierin? Wat kan jou helpen om daar toch te komen? Wat doe je als je uitdagingen te groot lijken? 

In de therapie gaan we met elkaar in gesprek en doen we verschillende oefeningen om te ontdekken welke vaardigheden jou helpen om anders met die belemmeringen en uitdagingen om te gaan. Hierbij maak ik gebruik van ACT. Dit is een gedragstherapie gebaseerd op de nieuwste psychologische inzichtenACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie en is erkend als evidence-based therapievorm. 

Het mooie van ACT is dat het gaat om het vergroten van psychologische flexibiliteit. De vaardigheden die je leert zijn daardoor niet alleen behulpzaam bij je huidige uitdaging, maar kun je ook toepassen bij je toekomstige uitdagingen. Je leert de vaardigheden al in gemiddeld acht sessies en vervolgens kun je er een leven lang gebruik van maken. Hoe beter je er in wordt, hoe meer vervulling je leven zal gaan brengen.

Mijn expertise ligt vooral op het gebied van angstklachten, stress, depressieve klachten, ontwikkelingstrauma en verlieservaringen. Neem bij andere klachten gerust ook contact op, dan kunnen we in overleg bekijken of ik de geschikte therapeut voor je ben.

Psychosociale therapie wordt door veel verzekeraars vergoed. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact met me op. Of lees eerst de reviews om de ervaringen van anderen te bekijken.